FAQ

Vi hjälper dig dygnet runt med frågor och funderingar, tveka inte på att höra av dig till oss! 

info@cleanbox.se

Med Cleanbox kan du med ett enkelt knapptryck sterilisera dina accessoarer på 8 minuter.

Cleanbox:

  • Öppna din Cleanbox och placera det eller de objekt du vill sterilisera.
  • Stäng sedan din Cleanbox och tryck på knappen.
  • Vänta 8 minuter och njut sedan av en bakteriefri vardag. 

Du kan även ladda din mobil trådlöst på din Cleanbox samtidigt som du steriliserar andra accessoarer.

Det är vetenskapligt bevisat att mer än 99% av alla virus och bakterier dör i en UV-miljö. UV-C våglängd (100–280 nm) och all UV-C från solen absorberas av ozonskiktet i den övre delen av atmosfären. Det används brett i steriliserande syfte av vatten, luft och ytor. 

Våglängden på UV-C ljuset är 254 nm vilket bidrar till en bakteriedödande effekt genom nedbrytning av DNA:t i bakterier och virus. 

Här kan du läsa mer om forskningen bakom UV sterilisering från National Institute of Health.

Du kan både sterilisera dina tillbehör i boxen och ladda din mobil trådlöst ovanpå med QI laddare som sitter i locket.

Cleanbox alla produkter är CE-märkta, vilket betyder att vi på Cleanbox kan intyga att produkterna uppfyller EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Cleanbox är en helt kemikalie- och utsläppsfri produkt som steriliserar dina accessoarer på ett hållbart sätt, vilket är helt oskadligt för miljön.

Ja! Du kan ladda din mobil trådlöst på din Cleanbox om din mobiltelefon har en trådlös laddningsfunktion. Din Cleanbox är alltså alltid till nytta, när du steriliserar andra accessoarer eller när den är avstängd. Oavsett så kan du ladda din telefon på din Cleanbox. Vi vill även att ditt skrivbord är lika fräscht som dina accessoarer och därför tycker vi att man inte behöver några extra tillbehör, utan du kan sterilisera och ladda med samma produkt.

Användningen av UV-sterilisering eller ultravioletgermicid bestrålning har visat sig vara extremt effektiv. Källor till UV-sterilisering kan döda över 99% av virus, bakterier och svampar på extremt kort tid. UV-sterilisering även känd som UV-desinfektion eller ultraviolett germicid bestrålning (UVGI) och fungerar genom att bryta ner vissa kemiska bindningar och krypa strukturen hos DNA, RNA och proteiner, vilket gör att en mikroorganism inte kan multiplicera. UV-C våglängdsljus mellan 100-280 nm förstör bakteriens DNA-molekylstruktur som gör att man uppnår effekten av sterilisering.

Här kan du läsa mer om forskningen bakom UV sterilisering från National Institute of Health.

Ja! Du kan sterilisera vad som helst som får plats i din Cleanbox. Allt du behöver göra är att stoppa din eller dina accessoarer i boxen, stänga den, trycka på knappen och vänta i 8 minuter! Allt från Airpods till korten i plånboken.